4 de juny de 2016 FESTA SOLIDARIA A HORTA DE SANT JOAN

Horta de Sant Joan Escrit per  Dijous, 02 Juny 2016 05:39 mida de la font disminuir la mida de la font augment de mida de la font
Valorar aquest article
(0 vots)

Un terratrèmol de 7,8 graus escala Richter va sacsejar l’Equador el passat 16 d’Abril. Els que hi tenim amics i coneguts se’ns va encongir el cor fins que no vam saber de la seva situació, però el cor va continuar encongit a l’adonar-nos que aquells 42 segons van canviar dràsticament la vida dels habitants d’aquell petit país. Per això, seguint una cridòria sorda i constant dels nostres cors, una colla d’amics d’Orta vam decidir donar un petit cop de mà als sobrevivents d’aquella catàstrofe.

Tot va començar amb la idea d’un petit concert per recaptar diners i contribuir amb els projectes solidaris que s’estan duent a terme en aquest país però, finalment, aquesta iniciativa popular ha esdevingut una gran festa de la solidaritat. Moltes entitats, associacions, comerços , empreses, artistes i moltes, moltes persones generoses s’han  bolcat de forma desinteressada perquè això fos possible.

La festa començarà a les 10.30h del matí amb la participació dels Bombers de la Generalitat de Catalunya que parlaran i faran demostracions de la cerca i rescat de persones en ensorraments. Per la tarda reiniciarem les activitats a les 16.00h amb la participació de l’Estefania Blanch de l’Observatori de l’Ebre que ens parlarà i demostrarà com es produeixen els terratrèmols. Hi hauran tallers pels mes menuts, farem un mural solidari i correbous (sense bous).

A partir de les 19.00h Música amb grups com COSMALÍ de València, YA BABE de Queretes, MOONKEY d’Orta, Havaneres amb ARRELS DELS PORTS de Tortosa, Danses del Món amb Iratxe Barrondo i Iolana de Cambrils i poesia amb en Lluís Sebastià i l’Àngel Vilamajor d’Orta.

Durant tot el dia hi haurà un Mercat de segona mà, Servei de Bar i degustació de pastes casolanes i cafè, gràcies a les aportacions de les veïnes i veïns d’Orta i de CIANO Café d’Alcover.

Volem agrair la col·laboració de l’Ajuntament i de tots els participants i voluntaris que amb la seva motivació i il·lusió han contribuït a organitzar i fer realitat aquest bonic projecte.

Llegir 4421 vegades

Videos. Ple Municipal i Diada de l'Ermita (2)