Imprimir aquesta pàgina

Lo Caspolino, un nou tren turístic gestionat per FGC

Móra la Nova Escrit per  Dilluns, 11 Juliol 2016 05:56 mida de la font disminuir la mida de la font augment de mida de la font
Valorar aquest article
(0 vots)

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i la Fundació per la Preservació del Patrimoni Ferroviari i Industrial (FPPFI) està ultimant la posada en funcionament d’un nou servei de tren turístic que circularà per les comarques de Tarragona. Segons es va presentar en l’últim Consell d’Administració d’FGC, el Departament de Territori i Sostenibilitat ha sol·licitat que Ferrocarrils de la Generalitat participi en l’operació del tren turístic anomenat Lo Caspolino, que circularà entre la Costa Daurada via Móra la Nova fins a Casp. Actualment s’està elaborant un Pla Estratègic de Competitivitat Territorial (PECT) que impulsa l’Ajuntament de Móra la Nova, el Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge amb la participació de diferents ajuntaments, i consells comarcals.

En l’actualitat, la FPPFI ha finalitzat la rehabilitació de tres dels vehicles i d’una locomotora que formaran part del tren turístic Lo Caspolino, però el treball continua, perquè en els mesos vinents s’iniciarà la restauració d’altres tres cotxes de viatgers i dues locomotores que permetran disposar de la capacitat adequada per a aquest nou producte turístic.

Fins ara, aquesta iniciativa ha estat totalment auspiciada i suportada econòmicament per la FPPFI, l’APPFI i l’ajuntament moranovenc que fins ara han cobert el 56,50% del projecte i una vegada que el tren sigui una realitat haurà representat una inversió de 2.955.000 €.

Llegir 1168 vegades