Pere

Pere

L’alcalde de Tivissa, Jordi Jardí, ha comparegut aquest matí en roda deL’alcalde de Tivissa, Jordi Jardí, ha comparegut aquest matí en roda depremsa per presentar el projecte del pavelló polivalent municipal, unanova infraestructura que millora i amplia les instal·lacions del complexturístic municipal, que s’ubicarà al costat del càmping, l’alberg i lapiscina municipals.Jordi Jardí, ha manifestat que aquesta és “una gran obra pel nostrepoble” i “el pavelló que ens mereixem els tivissans”, on les entitatsesportives podran desenvolupar les seves activitats i, alhora, podràacollir altres esdeveniments.Segons l’alcalde tivissà, es tracta d’un pavelló “lleuger”, amb moltainfraestructura d’obra prefabricada “per abaratir costos, sense perdredignitat, amb molta llum natural, amb ventilació molt estudiada i sensebarreres arquitectòniques”.Pel que fa al terreny de joc, Jordi Jardí ha explicat que “seràreglamentari, amb pista de handbol, bàsquet i futbol sala” i una “gradadesmuntable amb capacitat per 150 persones”.Jardí també ha avançat que la primera fase preveu l’estructura bàsicadels vestidors que, posteriorment i en fases successives, s’aniranacabant i, mentrestant, es faran servir els vestidors existents a la pistapoliesportiva adjacent.Pel que fa al manteniment, l’alcalde ha avançat que “està estudiat ianalitzat” i es basa en el funcionament del càmping municipal i ladesestacionalització de la seva oferta. En aquest sentit, ha fet referènciaa l’oferiment d’aquestes instal·lacions i serveis als centres educatius iclubs esportius del país que ja “han pensat en Tivissa per fer les sevesestades esportives però que requerien un espai esportiu tancat”.Segons Jardí, el benefici que genera el complex turístic municipal faràque “el manteniment d’aquesta nova instal·lació sigui a cost zero perl’ajuntament”. “I ho fem ara perquè la situació financera de l’ajuntament
AJUNTAMENT DE TIVISSA
C/ Castell, 2 43746 TIVISSA - Tel. 977 / 41 80 14 - Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.és absolutament bona i perquè la tutela financera de la Generalitat ensho permet”.Jordi Jardí també ha manifestat que per la construcció del pavelló es vanpresentar cinc empreses i s’ha adjudicat a l’empresa catalana RomàInfraestructures i Serveis amb un pressupost de “poc més d’un milió imig d’euros”, que compten amb l’aportació de l’ajuntament, unasubvenció del Ministerio d’Indústria, i una operació de crèdit potenciadapel “molt baix” endeutament que actualment té el consistori tivissà.Finalment, l’alcalde de Tivissa ha recordat que aquest passat diumengees va fer una presentació oberta als veïns i veïnes on, a més de lescorresponents explicacions del projecte a càrrec de l’equip de govern delconsistori, es va projectar el vídeo que es pot veure en aquest enllaçhttps://www.facebook.com/ajtivissa/videos/2240019382991595/?v=2240019382991595 i ha avançat que les obres començaran el proper dillunsi s’acabaran, “si no hi ha res de nou”, el proper mes de desembre.


Després de recollir fins a més d'un centenar de denúncies per part d'agricultors del Camp de Tarragona, el Departament d'Agricultura engega un pla pilot per reduir la població de cabirols. Aquest pla preveu reduccions en les restriccions dels caçadors perquè puguin caçar tant femelles com mascles durant el període autoritzat.

L'increment de població de cabirols ha afectat sobretot els cultius de vinya del Priorat. El coordinador d'Unió de Pagesos al Priorat, Josep Montané, explica que el cabirol es menja el brot tendre de la planta i impedeix que faci raïm. En alguns casos puntuals, si l'animal es continua menjant la planta, la pot acabar matant.

Abans d'aquest pla pilot, el departament només permetia capturar mascles entre el 2 d'abril i el 12 d'agost, tots dos sexes entre el 2 de setembre i el 28 d'octubre, i femelles entre el 6 de gener i el 24 de febrer.

Àngel Xifré, director dels Serveis Territorials d'Agricultura al Camp de Tarragona, explica que amb aquests terminis no s'arribava al límit de captures.

"Ens vam adonar que els caçadors caçaven la meitat del nombre autoritzat i ho hem estès."

Un de cada tres cabirols morts durant la campanya passada al Camp de Tarragona correspon al Priorat. Amb aquest pla pilot esperen aconseguir augmentar les captures, seguint la línia de la temporada passada, amb un augment d'un 25%.

Cauen les captures de conills

Per altra banda, les captures de conills, una altra espècie que afecta les collites, s'han reduït pràcticament a la meitat en els últims deu anys. Àngel Xifré afirma que hi ha hagut "un repunt del conill a la zona del Baix Penedès" i que estan impulsant "accions conjuntes" amb els ajuntaments, les societats de caçadors i els vinicultors.

Les captures de conills al Baix Penedès representen un 33% del total a les comarques tarragonines.


ACN Móra la Nova.-L'Ajuntament de Móra la Nova (Ribera d'Ebre) ha exigit a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i al govern espanyol la construcció definitiva d'un nou pou d'abastament d'aigua potable per a la població. L'alcalde, Francesc Xavier Moliné, ha recordat que arran de la declaració d'alerta sanitària el passat mes de juny per la presència de plaguicides a l'actual pou, el consistori ha de fer front a un cost anual de més de 27.000 euros pel lloguer dels filtres que garanteixen la potabilitat de l'aigua. Des de llavors, però, el nivell de contaminants a l'aigua no ha baixat i això requeriria mantenir els filtres més temps. Per això, més enllà de plantejar-se adquirir aquests sistemes o construir un nou pou, el consistori reclama l'execució del projecte pendent des de fa vuit anys i inclòs dins del Pla de Restitució Territorial per la descontaminació de l'embassament de Flix.

"Això s'hauria d'haver fet abans d'haver començar la descontaminació del pantà de Flix i només se'n va fer unes quantes: algunes al Baix Ebre i algunes a la Ribera, però en molts pobles no es va fer res", ha retret Moliné. Amb el projecte redactat i els terrenys expropiats per part de l'ACA, amb un conveni signat amb el Ministeri de Medi Ambient des de 2010 perquè la societat pública Acuamed executés l'obra amb un pressupost assignat d'1,37 milions d'euros, el consistori no ha deixat de reclamar, sense èxit, tant a la Generalitat com a l'Estat que materialitzin definitivament el pou promès. Nou anys després, i amb l'estancament produït arran de la investigació judicial per corrupció que va esquitxar Acuamed pel mig, les dues administracions "es passen la pilota" i no es posen d'acord en la concreció. El govern espanyol addueix que "s'ha de redactar de nou el projecte" perquè no s'adapta als requeriments normatius actuals. L'ACA, per contra, certifica que el document que va elaborar és plenament vigent i correcte. "Però els nostres recursos són limitats i l'Ajuntament no pot estar llogant filtres de carbó de forma permanent", adverteix Moliné.Tot i no renunciar a les seves reclamacions, l'Ajuntament de Móra la Nova entén que no pot prolongar la provisionalitat en el temps i assumeix que, de no acabar-se fent el pou compromès, hauran d'adquirir un sistema de filtratge propi, que pot tenir un cost al voltant d'un milió d'euros, o valorar la possibilitat de construir un nou pou i rehabilitar els actuals dipòsits pel seu compte. "L'hauríem d'encarar nosaltres amb els recursos que tenim els ajuntaments, que com tots sabem són molt pocs", ha assumit Moliné, que no oculta la seva preocupació que li genera aquesta situació en un consistori que treballa amb el pressupost de 2018 prorrogat.

 

Font: https://www.ccma.cat/324/lajuntament-de-mora-la-nova-exigeix-la-construccio-definitiva-dun-nou-pou-daigua-potable/noticia/2908277/


ACN Garcia.-Els Mossos han detingut un veí de Móra d'Ebre de 31 anys per suposat robatori amb força en un mas de la població de Garcia el passat mes de desembre. Els investigadors han pogut resoldre el cas gràcies a la col·laboració ciutadana, que els va permetre conèixer que algú havia forçat l'immoble, propietat de persones residents a l'estranger, i havia robat nombrosos objectes de l'interior. Fora del mas,, els Mossos van trobar altres objectes preparats per endur-se'ls. La detenció del presumpte responsable va tenir lloc el passat 26 de febrer. Després ede passar pel jutjat de Falset va quedar en llibertat amb càrrecs.

 

Font: https://www.ccma.cat/324/detenen-un-vei-de-mora-debre-pel-robatori-en-un-mas-de-garcia-el-passat-desembre/noticia/2908085/Un any més, els Reis Mags d'Orient van arribar a Garcia per portar regals a tots els nens i nenes del poble. Un dia especial, en què van realitzar la visita a l'església parroquial per portar les ofrenes al nen Jesús, i tot seguit, es van dirigir cap a la pista per assistir als balls que els nens i nenes els havien preparat.
Per finalitzar, es va procedir a l'entrega de regals.


Avui 30 de desembre ha tingut lloc la tradicional cursa de Sant Silvestre de Garcia, que ja va per la 11a edició. Un total de 124 atletes de totes les edats ha completat el recorregut que ha preparat la organització. La classificació final ha quedat de la següent manera:

Homes

1 Mateu Navarro 19 min 52 seg

2 David Vilar 19 min 56 seg

3 Scott Donalson 20 min 15 seg

Dones

1.Marina Freixa 21 min 48seg

2.Laia Garcia 24 min 01 seg

3.Mercè Garcia 25 min 57 seg


ACN Tarragona.-L'Associació Nuclear Ascó-Vadellòs (ANAV) no descarta demanar una renovació de la llicència per a Ascó I i II i Vandellòs II que vagi més enllà del 2028 i 2029, els deu anys de vida útil que, en principi, els queden a les tres plantes. Vandellòs II ha de sol·licitar la renovació abans del 31 de març de 2019 però es desconeix per quant temps es demanarà. Com ha assegurat José Antonio Gago, director general d'ANAV, dependrà del contingut del Pla Integral d'Energia i Clima i de si fixa les dates de tancament de cada nuclear. Per altra banda, Gago ha explicat que estudien dos "hipòtesis" sobre l'origen de la fuita de radioactivitat als piezòmetres d'Ascó I, o un porus a la canonada de drenatge de l'edifici auxiliar, o un petit degoteig el algun canal de transferència de la piscina de combustible.

La renovació de la llicència de la nuclear Vandellòs II s'ha de demanar abans del 31 de març de 2019. La resposta haurà d'arribar abans del 24 de juliol de 2020, quan expira la llicència vigent, però els operadors de les nuclears catalanes encara no saben per quant temps es demanarà la renovació. "La xifra màgica" dels quaranta anys de vida útil que es va marcar per a les nuclears espanyoles pot allargar-se si, com ha apuntat el director general d'ANAV, José Antonio Gago, s'acaba optant per un tancament progressiu i esglaonat de les plantes a Catalunya i l'estat espanyol. Que es tanqui Vandellòs II o les unitats Ascó I i II l'any 2027 -com es preveia amb les centrals catañanes-, dependrà del Pla Integral d'Energia i Clima. Malgrat encara no hi ha res oficial, el Pla podria recollir un "calendari orientatiu" per una clausura ordenada del parc nuclear. "No sabem si contindrà les dates exactes o els noms de cada central i quan s'aturaran", ha apuntat Gago. "Si es posa un data de tancament no es demanarà operar ni menys ni més, però si no es posa, poden ser més de 10 anys", ha afegit.El director general d'ANAV ha recordat que serà complicat tancar totes les nuclears espanyoles en cinc anys, tenint en compte que expirarien entre 2024 i 2029 si no poden seguir operant més enllà dels quaranta anys d'activitat. Amb un pla "més prolongat", els operadors defensen que es podria seguir operant sempre que fos "rentable" i depenent de l'evolució del mercat de l'energia. Ara bé, Gago ha defensat que en un futur descarbonitzat, amb el transport electrificar i amb operacions de baixes emissions per aturar el canvi climàtic, l'energia nuclear ha de deixar de veure's com "l'enemic" per passar a ser una "aliada". La fuita d'Ascó IEl director general d'ANAV ha reconegut que encara no s'ha resolt l'origen de la fuita de radioactivitat que es va detectar en diversos piezòmetres de la nuclear Ascó I. Segons ha apuntat, s'envien quinzenalment informes al Consell de Seguretat Nuclear (CSN) però de moment hi ha dos hipòtesi probables sobre l'origen de les concentracions de radioactivitat. Per una banda podria haver-se filtrat pels porus d'una canonada de drenatge de la cota més inferior de l'edifici auxiliar de la planta, o bé pel degoteig en alguna acanaladora dels canals de transferència del sistema anti-fuites de la piscina de combustible gastat. Gago ha assegurat que els nivells de radioactivitat, que eren "traces molt petites", "pràcticament ja no existeixen". "A la xarxa de piezòmetres totes les activitats són nul·les", ha dit. També ha descartat que hi hagi pogut haver alguna fuita cap a l'exterior de l'emplaçament nuclear. El complex, com ha descrit el director general d'ANAV, és "com si fos una banyera, rodejada per una capa impermeabilitzada que impedeix que res pugui migrar cap l'exterior, com demostren totes les mesures radiològiques que s'han fet fora de l'emplaçament".

 

 

font: https://www.ccma.cat/324/anav-podria-renovar-la-llicencia-de-vandellos-ii-per-mes-de-deu-anys-si-no-es-fixa-una-data-concreta-de-tancament/noticia/2891905/


Ja està operatiu el caixer automàtic que s'ha instal.lat als baixos de l'ajuntament. 

El passat divendres dia 14 es fa posar en funcionament, donant així un servei molt demandat per la gent del poble.


El president de la Generalitat a l’exili, Carles Puigdemont, ha estat l’encarregat d’inaugurar aquesta edició de la Fira de Nadal de Tivissa

El nucli antic de Tivissa ha acollit els dies 7 i 8 d’aquest mes de desembre la sisena edició de la Fira de Nadal, organitzada per l’Ajuntament de Tivissa i la Comissió de la Fira de Nadal, amb la col·laboració d’entitats i voluntariat local, empreses i establiments comercials locals i de fora del municipi.

En aquesta edició, l’encarregat d’inaugurar la fira ha estat el president de la Generalitat a l’exili, Carles Puigdemont, que ha recordat l’anterior edició de la fira, que ell mateix va inaugurar, i ha destacat que la Fira de Nadal de Tivissa “va arrelant” i “atreu l’entorn i dinamitza el teixit social, econòmic i cultural” de Tivissa. En el seu missatge des de la Casa de la República a Waterloo, el president a l’exili ha encoratjat els tivissans i tivissanes a “fer gran la fira i disfrutar-la” perquè “sigui un centre que aglutini l’entorn i atregui gent de fora” i així puguin “descobrir un paisatge, uns productes i una gent que ens parleu tot l’any”. Carles Puigdemont també ha agraït “l’escalf i l’acompanyament” que, des de Tivissa i de la resta del país, “he sentit i sentim tots els que som a l’exili i els que són a la presó”, i ha manifestat el seu desig de tornar a ser present a la Fira de Nadal de Tivissa “l’any que ve, si les circumstàncies ens ho permeten, que vol dir que hem aconseguit la nostra llibertat individual, però sobre tot col·lectiva”.

L’acte inaugural d’aquesta edició de la Fira de Nadal de Tivissa també ha inclòs un vídeo on, amb diferents imatges de qualitat, es resumeix el “llegat de la història” d’una vila que “camina cap al futur sense deixar d’estimar les tradicions, orgullosos d’on venim i de les muntanyes d’història que ens contemplen”. A més, amb imatges excel·lents i l’acompanyament musical, es fa referència a “la força de la cultura de l’esforç”, a “una gent tossudament treballadora”, i s’expressa el desig “que ens coneguin a tot arreu pel que som i pel que fem” i per “la sort d’haver nascut al que per nosaltres és el millor poble del món”.

També durant l’acte institucional d’inauguració de la Fira de Nadal de Tivissa, l’alcalde Jordi Jardí ha agraït el treball “incansable” de la comissió organitzadora de la fira i “l’èxit de participació tant de públic com d’expositors”, que en aquesta edició han superat el nombre de 100. A l’hora de valorar aquesta edició de la Fira, Jordi Jardí ha dit que “en aquesta setena edició s’han superat totes les expectatives, ha estat, sense cap dubte, la millor edició amb diferència, i ja som la fira Nadal de referència al sud de Catalunya”. En aquest sentit, l’alcalde de Tivissa ha recordat que “és una fira nascuda del voluntariat i la participació ciutadana”, marcada per “la qualitat de les activitats i que genera una forta activitat econòmica”. L’alcalde de Tivissa també ha reiterat la seva “felicitació” a la comissió organitzadora i al teixit comercial tivissà.

Per la serva part, la regidora de serveis a les persones, Montse Pagès, ha fet una valoració “molt positiva” d’aquesta sisena edició de la Fira de Nadal de Tivissa, i ha afegit que durant els dos dies de la mostra “els carrers i les places del nucli antic de la vila de Tivissa han estat plens de gom a gom, amb milers de persones”. Pagès ha destacat “l' esforç i dedicació de tot un grup de gent voluntària i dels membres de la comissió de la fira, sense deixar de banda a tots els treballadors de l’ajuntament, tant de la brigada com de neteja i oficines, que, durant els dies de la fira, han posat tot i més de la seva part”.

Durant els dies de la Fira de Nadal de Tivissa, els carrers, carrerons i places del nucli antic de Tivissa s’han omplert d’expositors i han mostrat la realitat cultural i social de la vila, amb una gran varietat de productes locals, gastronomia, artesania, comerç i altres activitats com degustacions de vi, cava i cervesa artesanal, exposicions, animacions, tallers, demostracions d’oficis artesanals, tomb amb cavalls, atraccions per als més petits, taller per aprendre a fer una gorra o una bufanda, i altres actuacions per amenitzar la fira, adreçades a tota la família. A més s’han desenvolupat diverses activitats com el tradicional tronc de Nadal, contacontes, corralets d’animals, la màgia del bosc encantat, la presència de l’emissari reial i dels gegants de Nadal, xocolatada i paella popular, ballada de la jota de Tivissa i demostracions de fer bunyols o de fer gaiates. Una de les novetats d’aquesta edició ha estat la visita per a tots els públics de l’Espai Ilercavònia per descobrir el tresor de Tivissa.

Entre les actuacions, la Fira ha inclòs a la seva programació d’aquesta edició la presència la xaranga Xim Xim Mig Grau pels carrers del nucli antic; l’espectacle itinerant ‘Xmas Dance’; malabars amb foc i acrobàcies itinerants; l’actuació Jaki Contacontes; un especial cercafira amb el grup Estrella Band; un vermut musical i una saxsessions amb Pep Poblet. Una renovada exposició de maquetes de fusta ubicada a Ca Valentí; una exposició del museu del ferrocarril de Móra la Nova, ubicada al Casal Cultural, amb maquetes ferroviàries a escala; i una competició i exposició de Scalextric amb una pista de més de 20 metres ubicada també al Casal Cultural han completat la programació d’aquesta setena edició de la Fira de Nadal tivissana.


Pàgina 1 de 18

Videos. Ple Municipal i Diada de l'Ermita (2)