Naix ÀGORA, la primera fira d’economia social a les Terres de l’Ebre

Terres de l'Ebre Escrit per  Dilluns, 19 Març 2018 18:13 mida de la font disminuir la mida de la font augment de mida de la font
Valorar aquest article
(0 vots)

Impulsada per l’Ateneu Cooperatiu Terres de l’Ebre, se celebrarà els dies 13 i 14 d’abril a la Casa de Cultura d’Ulldecona

L’economia social, sostenible i respectuosa amb l’entorn i les persones es perfila com una bona alternativa per construir societats més madures i responsables. Amb l'objectiu d'afavorir i potenciar aquesta nova visió, l’Ateneu Cooperatiu Terres de l’Ebre impulsa ÀGORA Fira de l’Economia Social i Cooperativa, la primera fira d’economia social a les Terres de l’Ebre.

Es tracta d’un projecte que busca ser un punt de trobada per compartir experiències i casos d’èxit entre moltes d’aquestes propostes que des del territori s’han postulat com alternativa viable i necessària al model de capitalisme imperant i a l’hora donar-los una major visibilitat i projecció pública.

 Així més enllà del simple aparador de projectes també vol establir un espai de debat i de reflexió al voltant dels valors de l’economia social, el cooperativisme o el consum responsable. Aquesta primera fira es celebrarà els dies 13 i 14 d’abril a la Casa de la Cultura d’Ulldecona. La del dia 13 serà una jornada més professional i comptarà amb visites de diversos centres d’educació del territori. Hi haurà dos taules de debat: una del tercer sector, dedicat a les entitats que treballen en aquest àmbit per posar en comú les seues activitats i necessitats; i una altra d’agricultura. També es celebrarà un Networking de la federació de cooperatives de treball per poder identificar totes les del territori.

La segona jornada estarà oberta al públic i comptarà amb expositors de projectes d’economia social de sectors diversos (educatiu, energètic, financer, social, de comunicació o de turisme). S’han programat xerrades sobre banca ètica, experiències cooperatives i consum responsable, i també hi haurà activitats per a xiquets i xiquetes. ÀGORA Fira de l’Economia Social i Cooperativa de les Terres de l’Ebre és un dels projectes més ambiciosos de l’Ateneu Cooperatiu ebrenc que forma part de la Xarxa d’Ateneus Cooperatius de Catalunya i que té entre els seus objectius principals enfortir l’economia social i el cooperativisme al territori, un tipus d’organització social i econòmica basada en valors democràtics i d’igualtat que permet generar llocs de treball estables i de qualitat.

Llegir 2479 vegades

Videos. Ple Municipal i Diada de l'Ermita (2)