“Biwes” de Daniel Jacoby, la nova proposta #lopatitancat que obvia el discurs del cicle emparant-se en la figura del idiota

Terres de l'Ebre Escrit per  Dijous, 17 Març 2016 05:55 mida de la font disminuir la mida de la font augment de mida de la font
Valorar aquest article
(0 vots)

L’espai expositiu Fora d’hores de Lo Pati – Centre d’Art Terres de l’Ebre, a Amposta, obrirà aquest dissabte 19 de març una nova proposta del cicle Durant l’exposició el centre romandrà tancat, dirigit per la curadora i crítica d’art, Cèlia del Diego. Es tracta de la videoinstal·lació Biwes  de l’artista Daniel Jacoby, nascut al Perú, format a Barcelona i que actualment viu a Holanda. La seua proposta subverteix d’alguna manera la pròpia temàtica del cicle #lopatitancat, un cicle que es va encetar el 2015 i que busca reflexionar al voltant de conceptes antagònics com obert-tancat, presència-absència, representació-autenticitat. Per fer-ho l’artista s’empara en la figura del idiota com aquell que ignora la realitat per provocar-ne el col·lapse i generar una cosa totalment nova,tal com el descriu l’artista i teòric alemany Hans-Christian Dan. Així  Jacoby ha realitzat una proposta que res té a veure amb els conceptes de #lopatitancat. És a dir, opta per no seguir el discurs del cicle i  presenta a l’espai expositiu Fora d’hores una mostra de les seues actuals recerques i, en aquest cas concret, explica amb una narració cíclica una història de proximitat que li va succeir una nit prop de Sapporo, al Japó, i que fa referència a un malentès al voltant d’uns fruits similars a les nespres, les biwes.

La videoinstal·lació de Jacoby, que pren el relleu a Sweet Home, de l’ampostí Asbel Esteve, obrirà aquest proper dissabte a les 20:00 hores i es posarà en marxa cada dia fins al 30 d’abril de 20:00 a 24:00 hores, l’horari en què Lo Pati està tancat.

Vermut Strobe el diumenge

I si el dissabte es posa en marxa #lopatitancat, diumenge, 20 de març hi ha programat un nou vermut a Lo Pati lligat a una visita guiada a l’exposició que el festival de vídeo i art digital Strobe té instal·lada al centre d’art. La visita serà a les 12:00 i anirà a càrrec de Blai Mesa; Jordi Castells, artista participant; i el vermut comptarà amb l’actuació de byjota dj.

Llegir 3763 vegades