Municipi

Municipi (8)

Esquerra Republicana de Catalunya, ha estat la força més votada a Garcia. Els Republicans, amb un total de 109 vots que representen el 39,35% dels vots, han quedat en primera posició. Junts per Catalunya, ha quedat com a segona força amb 84 vots (30,32%) i la Cup, destaca en tercera posició amb 25 vots (9,03%). La participació, ha estat del 74,14%.

En la següent taula podeu veure tots els resultats:

eleccions02

 

Font: https://www.ccma.cat/324/eleccions-generals-10n-2019/garcia/municipi/09433006500/

La lliga contra el càncer de Garcia va organitzar el passat 31 d'octubre la castanyada. Hi va haver venda de castanyes i moniatos a la plaça i un sopar de jo porto a la sala del Maig, amb venda de jabalí estofat i finalment va tenir lloc un joc popular.

Després de les darreres pluges que hi ha hagut a la zona, el riu Siurana baixa ple al seu pas per Garcia. El riu, que rep l'aigua caiguda al Priorat, rep també la de diversos barrancs que hi desemboquen abans d'arribar a l'Ebre. Una imatge no gaire habitual per desgràcia, ja que normalment aquest riu està sec durant tot l'any.

Agrícola de Garcia organitza el proper 8 de desembre la primera festa de l'oli nou. Entre els actes destacats, hi haurà un esmorzar a base de llonganissa a la brasa + pa torrat o amb tomaca, així com visites guiades pel molí de l'oli per veure el procès d'elaboració.

Tots els visitants que així ho disitgin, podran adquirir l'oli nou, tant del raig com verge. També hi haurà una exposició de treballs dels alumnes del col.legi "El Verger"

Cartell Cooperativa Web

Dilluns, 09 Setembre 2019 16:23

Així avancen les obres del nou ajuntament

Poc a poc van avançant les obres del nou ajuntament. Un cop es va realitzar la demolició de l'antic edifici de ca Borràs, s'ha començat a aixecar la estructura i iniciant els tancaments.

 

Antonio Montoro va guanyar el campionat de tir al plat que va organitzar la caçadora i que va tenir lloc durant la festa major. Un total de 18 participants es van batre en aquest concurs per veure que quedava com a nou Mestre en el tir al plat.

La classificació, va quedar de la següent manera:

 

1er. Antonio Montoro, amb 22 plats trencats.

2on. Ferran Montamat amb 21 plats trencats.

3er. Alex Hernandez amb 20 plats trencats

4art. Carlos Margalef amb 20 plats trencats.

5è. Ibo, amb 19 plats trencats.

6è. Josep Montamat amb 19 plats trencats.

7è. Teo Margalef amb 16 plats trencats.

8è. Manel Escoda amb 16 plats trencats.

9è. Gerard Bros, amb 16 plats trencats.

10è. Ramon Díaz amb 15 plats trencats.

11è. Juanjo Martínez, amb 12 plats trencats.

12è. Francesc Sanmiquel amb 12 plats trencats.

13è. Albert Montamat amb 11 plats trencats.

14è. Josep Cabré amb 11 plats trencats.

15è. Cisco Cabré amb 10 plats trencats.

16è. Joan del Àguila amb 9 plats trencats.

17è. Andreu Cabré amb 9 plats trencats.

Divendres, 02 Agost 2019 16:49

Programa de Festes Majors Garcia 2019

Ja teniu disponible el programa d'actes de Festes Majors. Una gran varietat d'actes per a totes les edats que faran que durant aquests dies no es pugui parar.

 

programa

Un mantell verd torna a cobrir un any més part importants del tram català del riu Ebre. La sobtada disminució del cabal del riu, estabilitzat al voltant dels 300-400 m3/segon durant tota la primavera, fins a valors entre 100 i 150 m3/segon els últims dies permet l’accés dels raig solars a bona part del llit de riu, ocupat fa anys per plantes aquàtiques, anomenades macròfits. (segueix)

Les plantes aquàtiques necessiten la llum solar per a desenvolupar-se i reproduir-se i això és el que estan fent. La llum assoleix el llit del riu amb facilitat gràcies al baix cabal i també al procés de clarificació de l’aigua que s’ha accelerat els últims anys. A tot això, cal afegir l’augment de les hores d’impacte de radiació solar sobre el riu aquest mes de juny.

Els macròfits, molt visibles, per a les persones que s’acostin a  la riba del riu generen, a més, una malla on s’hi enganxen i desenvolupen diversos organismes vegetals. Per a molts ebrencs és molt visible observar aquest dies gran bancs d’algues de color verd intens a l’alçada de Benifallet, Miravet, Móra d’Ebre o Garcia.