Pere

Pere

El nou consistori estarà governat amb majoria absoluta per Units per Garcia, que ha obtingut un 67.2% dels vots i 5 regidors. La segona força a Garcia serà JxCAT, amb 2 representants.

Pel que fa a les eleccions europees, Junts ha guanyat les eleccions amb 145 vots, que representen un 49.66%, front als 93 vots (31.85%) d'esquerra.

 

Captura2

 

Font: Aguaita.cat

Font: 324.cat


Jordi Jardí: “Estem decebuts i indignats per la manca de sensibilitat del Departament de Salut amb la gent de Tivissa i Darmós”

Davant les constants retallades de serveis sanitaris a les poblacions de Tivissa i Darmós, el ple de l’Ajuntament de Tivissa ha aprovat per unanimitat una moció on s’exigeix  “l’immediat restabliment de la normalitat del servei, recuperant les visites diàries tant del servei de metge com d’infermer”.

Segons ha explicat l’alcalde de Tivissa, Jordi Jardí, “estem decebuts i indignats per la manca de sensibilitat del Departament de Salut amb la gent de Tivissa i Darmós”. Segons Jardí, “els darrers anys el Departament de Salut ha aplicat constants retallades als serveis mèdics i d’infermeria a Tivissa i Darmós i, malgrat les gestions fetes per l’equip de govern de l’ajuntament, el problema s’ha agreujat els darrers mesos”. L’alcalde de Tivissa ha reiterat que “des de l’equip de govern, fa molts anys que hem apostat per uns serveis socials i de salut de primer nivell. Per això exigim al Departament de Salut que retorni a Tivissa i Darmós el servei de metge i infermer tots els dies de la setmana”.

En aquest sentit, la moció aprovada per unanimitat al ple recorda que “l’Ajuntament de Tivissa, amb l’actual equip de govern al cap davant, ha apostat de manera decidida i convençuda per tenir uns equipaments socio-sanitaris de primer nivell, els quals han esdevingut un referent arreu de Catalunya de professionalitat i bon servei. Han estat multitud els ajuntaments que s’han interessat pel model que hem anat implementant en els darrers anys i que ha esdevingut un model d’èxit i excel·lència, tant pel que fa referència a les magnífiques instal·lacions, com a la professionalitat dels sanitaris que hi desenvolupen la seva tasca professional”.

Segons la moció aprovada, “en els darrers anys, des del Departament de Salut, s’han anat aplicant criteris de retallada de serveis sanitaris a les poblacions de Tivissa i Darmós. Atès aquest deteriorament continuat dels serveis de salut, des de l’Ajuntament de Tivissa es van fer gestions amb el Departament de Salut, les quals, enlloc de millorar la situació, han provocat que aquesta reducció de serveis hagi anat en augment”.

Per tot plegat, els acords de la moció denuncien “la manca de sensibilitat del Departament de Salut envers els veïns i veïnes dels pobles de Tivissa i Darmós en haver reduït els serveis sanitaris als dos nuclis de població i no tornar-los a restablir” i exigeixen “l’immediat restabliment de la normalitat del servei, recuperant les visites diàries tant del servei de metge com d’infermer”.

Recollides prop de cinc-centes signatures

Davant d’aquesta situació, l’Ajuntament de Tivissa ha recollit prop de cinc-centes signatures de recolzament popular per expressar “el malestar que aquesta retallada de serveis provoca entre els veïns i veïnes”. Aquestes signatures seran lliurades els propers dies al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

A més, l’Ajuntament ha penjat una pancarta a la façana del Centre Municipal de Serveis amb el lema “Departament de Salut: Tivissa es mereix un tracte digne!”.L’alcalde de Tivissa, Jordi Jardí, ha comparegut aquest matí en roda deL’alcalde de Tivissa, Jordi Jardí, ha comparegut aquest matí en roda depremsa per presentar el projecte del pavelló polivalent municipal, unanova infraestructura que millora i amplia les instal·lacions del complexturístic municipal, que s’ubicarà al costat del càmping, l’alberg i lapiscina municipals.Jordi Jardí, ha manifestat que aquesta és “una gran obra pel nostrepoble” i “el pavelló que ens mereixem els tivissans”, on les entitatsesportives podran desenvolupar les seves activitats i, alhora, podràacollir altres esdeveniments.Segons l’alcalde tivissà, es tracta d’un pavelló “lleuger”, amb moltainfraestructura d’obra prefabricada “per abaratir costos, sense perdredignitat, amb molta llum natural, amb ventilació molt estudiada i sensebarreres arquitectòniques”.Pel que fa al terreny de joc, Jordi Jardí ha explicat que “seràreglamentari, amb pista de handbol, bàsquet i futbol sala” i una “gradadesmuntable amb capacitat per 150 persones”.Jardí també ha avançat que la primera fase preveu l’estructura bàsicadels vestidors que, posteriorment i en fases successives, s’aniranacabant i, mentrestant, es faran servir els vestidors existents a la pistapoliesportiva adjacent.Pel que fa al manteniment, l’alcalde ha avançat que “està estudiat ianalitzat” i es basa en el funcionament del càmping municipal i ladesestacionalització de la seva oferta. En aquest sentit, ha fet referènciaa l’oferiment d’aquestes instal·lacions i serveis als centres educatius iclubs esportius del país que ja “han pensat en Tivissa per fer les sevesestades esportives però que requerien un espai esportiu tancat”.Segons Jardí, el benefici que genera el complex turístic municipal faràque “el manteniment d’aquesta nova instal·lació sigui a cost zero perl’ajuntament”. “I ho fem ara perquè la situació financera de l’ajuntament
AJUNTAMENT DE TIVISSA
C/ Castell, 2 43746 TIVISSA - Tel. 977 / 41 80 14 - Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.és absolutament bona i perquè la tutela financera de la Generalitat ensho permet”.Jordi Jardí també ha manifestat que per la construcció del pavelló es vanpresentar cinc empreses i s’ha adjudicat a l’empresa catalana RomàInfraestructures i Serveis amb un pressupost de “poc més d’un milió imig d’euros”, que compten amb l’aportació de l’ajuntament, unasubvenció del Ministerio d’Indústria, i una operació de crèdit potenciadapel “molt baix” endeutament que actualment té el consistori tivissà.Finalment, l’alcalde de Tivissa ha recordat que aquest passat diumengees va fer una presentació oberta als veïns i veïnes on, a més de lescorresponents explicacions del projecte a càrrec de l’equip de govern delconsistori, es va projectar el vídeo que es pot veure en aquest enllaçhttps://www.facebook.com/ajtivissa/videos/2240019382991595/?v=2240019382991595 i ha avançat que les obres començaran el proper dillunsi s’acabaran, “si no hi ha res de nou”, el proper mes de desembre.


Després de recollir fins a més d'un centenar de denúncies per part d'agricultors del Camp de Tarragona, el Departament d'Agricultura engega un pla pilot per reduir la població de cabirols. Aquest pla preveu reduccions en les restriccions dels caçadors perquè puguin caçar tant femelles com mascles durant el període autoritzat.

L'increment de població de cabirols ha afectat sobretot els cultius de vinya del Priorat. El coordinador d'Unió de Pagesos al Priorat, Josep Montané, explica que el cabirol es menja el brot tendre de la planta i impedeix que faci raïm. En alguns casos puntuals, si l'animal es continua menjant la planta, la pot acabar matant.

Abans d'aquest pla pilot, el departament només permetia capturar mascles entre el 2 d'abril i el 12 d'agost, tots dos sexes entre el 2 de setembre i el 28 d'octubre, i femelles entre el 6 de gener i el 24 de febrer.

Àngel Xifré, director dels Serveis Territorials d'Agricultura al Camp de Tarragona, explica que amb aquests terminis no s'arribava al límit de captures.

"Ens vam adonar que els caçadors caçaven la meitat del nombre autoritzat i ho hem estès."

Un de cada tres cabirols morts durant la campanya passada al Camp de Tarragona correspon al Priorat. Amb aquest pla pilot esperen aconseguir augmentar les captures, seguint la línia de la temporada passada, amb un augment d'un 25%.

Cauen les captures de conills

Per altra banda, les captures de conills, una altra espècie que afecta les collites, s'han reduït pràcticament a la meitat en els últims deu anys. Àngel Xifré afirma que hi ha hagut "un repunt del conill a la zona del Baix Penedès" i que estan impulsant "accions conjuntes" amb els ajuntaments, les societats de caçadors i els vinicultors.

Les captures de conills al Baix Penedès representen un 33% del total a les comarques tarragonines.


ACN Móra la Nova.-L'Ajuntament de Móra la Nova (Ribera d'Ebre) ha exigit a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i al govern espanyol la construcció definitiva d'un nou pou d'abastament d'aigua potable per a la població. L'alcalde, Francesc Xavier Moliné, ha recordat que arran de la declaració d'alerta sanitària el passat mes de juny per la presència de plaguicides a l'actual pou, el consistori ha de fer front a un cost anual de més de 27.000 euros pel lloguer dels filtres que garanteixen la potabilitat de l'aigua. Des de llavors, però, el nivell de contaminants a l'aigua no ha baixat i això requeriria mantenir els filtres més temps. Per això, més enllà de plantejar-se adquirir aquests sistemes o construir un nou pou, el consistori reclama l'execució del projecte pendent des de fa vuit anys i inclòs dins del Pla de Restitució Territorial per la descontaminació de l'embassament de Flix.

"Això s'hauria d'haver fet abans d'haver començar la descontaminació del pantà de Flix i només se'n va fer unes quantes: algunes al Baix Ebre i algunes a la Ribera, però en molts pobles no es va fer res", ha retret Moliné. Amb el projecte redactat i els terrenys expropiats per part de l'ACA, amb un conveni signat amb el Ministeri de Medi Ambient des de 2010 perquè la societat pública Acuamed executés l'obra amb un pressupost assignat d'1,37 milions d'euros, el consistori no ha deixat de reclamar, sense èxit, tant a la Generalitat com a l'Estat que materialitzin definitivament el pou promès. Nou anys després, i amb l'estancament produït arran de la investigació judicial per corrupció que va esquitxar Acuamed pel mig, les dues administracions "es passen la pilota" i no es posen d'acord en la concreció. El govern espanyol addueix que "s'ha de redactar de nou el projecte" perquè no s'adapta als requeriments normatius actuals. L'ACA, per contra, certifica que el document que va elaborar és plenament vigent i correcte. "Però els nostres recursos són limitats i l'Ajuntament no pot estar llogant filtres de carbó de forma permanent", adverteix Moliné.Tot i no renunciar a les seves reclamacions, l'Ajuntament de Móra la Nova entén que no pot prolongar la provisionalitat en el temps i assumeix que, de no acabar-se fent el pou compromès, hauran d'adquirir un sistema de filtratge propi, que pot tenir un cost al voltant d'un milió d'euros, o valorar la possibilitat de construir un nou pou i rehabilitar els actuals dipòsits pel seu compte. "L'hauríem d'encarar nosaltres amb els recursos que tenim els ajuntaments, que com tots sabem són molt pocs", ha assumit Moliné, que no oculta la seva preocupació que li genera aquesta situació en un consistori que treballa amb el pressupost de 2018 prorrogat.

 

Font: https://www.ccma.cat/324/lajuntament-de-mora-la-nova-exigeix-la-construccio-definitiva-dun-nou-pou-daigua-potable/noticia/2908277/


ACN Garcia.-Els Mossos han detingut un veí de Móra d'Ebre de 31 anys per suposat robatori amb força en un mas de la població de Garcia el passat mes de desembre. Els investigadors han pogut resoldre el cas gràcies a la col·laboració ciutadana, que els va permetre conèixer que algú havia forçat l'immoble, propietat de persones residents a l'estranger, i havia robat nombrosos objectes de l'interior. Fora del mas,, els Mossos van trobar altres objectes preparats per endur-se'ls. La detenció del presumpte responsable va tenir lloc el passat 26 de febrer. Després ede passar pel jutjat de Falset va quedar en llibertat amb càrrecs.

 

Font: https://www.ccma.cat/324/detenen-un-vei-de-mora-debre-pel-robatori-en-un-mas-de-garcia-el-passat-desembre/noticia/2908085/Un any més, els Reis Mags d'Orient van arribar a Garcia per portar regals a tots els nens i nenes del poble. Un dia especial, en què van realitzar la visita a l'església parroquial per portar les ofrenes al nen Jesús, i tot seguit, es van dirigir cap a la pista per assistir als balls que els nens i nenes els havien preparat.
Per finalitzar, es va procedir a l'entrega de regals.


Avui 30 de desembre ha tingut lloc la tradicional cursa de Sant Silvestre de Garcia, que ja va per la 11a edició. Un total de 124 atletes de totes les edats ha completat el recorregut que ha preparat la organització. La classificació final ha quedat de la següent manera:

Homes

1 Mateu Navarro 19 min 52 seg

2 David Vilar 19 min 56 seg

3 Scott Donalson 20 min 15 seg

Dones

1.Marina Freixa 21 min 48seg

2.Laia Garcia 24 min 01 seg

3.Mercè Garcia 25 min 57 seg


Pàgina 1 de 19

Videos. Ple Municipal i Diada de l'Ermita (2)