Dimecres, 02 Febrer 2022 17:56

Troben una plantació de marihuana en una finca de Tivissa arran del robatori d'un generador

Escrit per
Valorar aquest article
(0 vots)

El robatori d'un generador elèctric en una pedrera del terme municipal de Tivissa ha acabat destapant una plantació de marihuana indoor i ha suposat la detenció dels dos presumptes responsables, un dels quals ha ingressat a la presó per odre judicial. La sostracció de l'aparell i diverses eines de l'explotació va tenir lloc el dia 13 de gener passat, segons van denunciar els propietaris. Els Mossos van esbrinar que les podien trobar en una finca rural a uns dos quilòmetres de la pedrera. En el moment de corroborar-ho al mateix lloc, el dia 25, van detectar una forta olor de marihuana procedent de l'interior de l'habitatge. L'escorcoll posterior va permetre trobar 1.647 plantes i 164 quilos de cabdells secs de marihuana.

Els dos detinguts, de 29 i 37 anys, amb domicilis a l'Espluga de Francolí i la Riera de Gaià, respectivament, haurien perpetrat el robatori amb força per utilitzar el generador dièsel -valorat en uns 40.000 euros- en l'abastiment d'energia elèctrica de la plantació. Tots dos van ser detinguts el mateix dia 25, quan els Mossos es van presentar a la finca buscant l'aparell robat –que, juntament amb altres objectes sostrets, dels quals es va poder recuperar només una part, van ser retornats als seus propietaris-.

 A l'endemà, i amb un mandat judicial, els agents van accedir a l'habitatge de la finca d'on provenia la forta olor de marihuana. Allí van confirmar l'existència d'una plantació indoor. A banda de les 1.647 plantes i els 164 quilos en cabdells, repartits en bosses preparades per a la distribució i el consum, també es van decomissar elements elèctrics, ventiladors, sistemes d'aire condicionat, làmpades o interruptors mangetotèrmics.

El titular del jutjat de Falset, al qual s'han traslladat la diligències, va ordenar el dia 27 de gener l'ingrés provisional a la presó del detingut de 37 anys i veí de la Riera de Gaià, com a presumpte autor del robatori amb força i d'un delicte contra la salut pública. L'altre arrestat va quedar amb llibertat després de prestar declaració en seu policial i haurà de comparèixer al jutjat de Falset quan siga requerit.

 

Font: https://www.aguaita.cat/noticia/24181/troben-plantacio-marihuana-finca-tivissa-arran-robatori-generador

Llegir 465 vegades

Ebando Garcia

 • OBRES AV. DE LA RIBERA I AV. DEL PRIORAT20 May 2022, 11:47 am
  L'AJUNTAMENT COMUNICA QUE A PARTIR DE DILLUNS DIA 23, I DURANT APROXIMADAMENT UN MES, LA DIPUTACIÓ DE TARRAGONA REALITZARÀ OBRES A L'AV. RIBERA I AV. PRIORAT PER POSAR VORERES I TRAMS DE VIANANTS ALS TRAMS ON NO N'HI HA I, MITJANÇANT LA SENYALITZACIÓ HORITZONTAL, ES REDUIRAN ELS CARRILS PER CREAR A UN DELS MARGES UNA ZONA D'APARCAMENTS. L'HORARI DE TREBALL SERÀ DE 8H A 19H I NO HI HAURÀ AFECTACIÓ A LA CARRETERA, TOT I QUE EN MOMENTS PUNTUALS POT HAVER INDICACIONS DE PAS ALTERNATIU. GRÀCIES PER LA VOSTRA PASCIÈNCIA I DISCULPEU LES MOLÈSTIES!
 • ACCÈS TALLAT20 May 2022, 11:32 am
  ES COMUNICA QUE A PARTIR DE DILLUNS I MENTRES DURIN LES OBRES D'ARRANJAMENT DE LA PART BAIXA DEL CARRER MAJOR, L’ACCÈS AL POBLE PEL C/ MAJOR QUEDARÀ TALLAT AL TRÀNSIT.
 • LA FOIG20 May 2022, 11:26 am
  La Foig comunica que està preparant un video relat amb petites entrevistes a nenes i dones de totes les edats del poble.Per a més informació, es prega a totes les interessades a venir el diumenge 22 de maig, de 12 a 13.30h a la Sala del Maig. Allà s'explicarà amb més detall en què consisteix el projecte i es podrà confirmar la participació d'aquelles que vulguin. Animem a totes les veïnes a donar la seva veu i compartir les seves vivències i opinions. Moltes gràcies a totes!
 • HORARI CONSULTORI MÈDIC20 May 2022, 8:33 am
  .
 • PUNT D'INFORMACIÓ RECOLLIDA PORTA A PORTA20 May 2022, 6:26 am
  Es recorda que avui divendres de 9:30h a 14:30h i de 17h a 19:30h, a la Plaça Catalunya hi haurà el punt d’informació i el lliurament de cubells per la recollida d’escombreries.Per poder recollir el kit, cal donar l’adreça completa del domicili, el nom complert i el DNI del contribuient de la taxa de residus.Si el titular contribuent de la taxa no pot anar a buscar el kit, pot agafar-lo una persona en nom seu. Aquesta persona que agafi el kit i no sigui el titular haurà d'identificar-se.