Diumenge, 01 Mai 2022 06:05

El Consell Comarcal de la Ribera lamenta que no es reobri l'oficina de la Seguretat Social a Móra d'Ebre

Escrit per
Valorar aquest article
(0 vots)

ACN Móra d'Ebre - El Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre ha lamentat que el govern espanyol mantingui el tancament de l'oficina d'Atenció i Informació de la Seguretat Social a Móra d'Ebre. En el ple celebrat aquest dimecres, la presidenta de l'ens, Gemma Carim, ha donat compte de la reunió mantinguda amb el subdelegat Joan Sabaté a principis d'aquest mes d'abril a Tarragona. Segons Carim, l'Institut Nacional de la Seguretat Social es desentén a la reobertura de l'oficina i pretén que el Consell Comarcal assumeixi el servei, sense cap mena de contraprestació econòmica. "És un insult i un menyspreu a la nostra institució i al territori", ha dit. En els pròxims dies, explica, s'intentarà articular un front institucional per exigir una solució al tancament.

El servei, que atenia els ciutadans de la Ribera d'Ebre, la Terra Alta i el Priorat, va tancar per la pandèmia i arran de la jubilació d'un dels dos treballadors. Ara, l'Institut de la Seguretat Social no preveu cobrir aquesta plaça, segons indiquen des del consell. Des del tancament de l'oficina, els ciutadans s'han hagut desplaçar-se presencialment a Reus o Tortosa, o fer els tràmits via telemàtica, amb les consegüents "dificultats" que genera a la franja de persones no habituades a l'ús de les tecnologies.

Davant d'aquesta problemàtica, des de la Seguretat Social han proposat d'oferir formació i assessorament específic als tècnics comarcals per a l'ús del registre electrònic i del portal web de la Seguretat Social. També han posat a disposició del consell una bústia corporativa per a la resolució d'incidències. "Tot això a cost zero. Ens sembla una solució insultant i encara més després que José Luis Escrivá, ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, es comprometés a reobrir l'oficina avalada per una votació de tots els grups al Senat", ha tancat Carim.

 

Font: https://www.ccma.cat/324/el-consell-comarcal-de-la-ribera-lamenta-que-no-es-reobri-loficina-de-la-seguretat-social-a-mora-debre/noticia/3161006/

Llegir 81 vegades

Ebando Garcia

 • OBRES AV. DE LA RIBERA I AV. DEL PRIORAT20 May 2022, 11:47 am
  L'AJUNTAMENT COMUNICA QUE A PARTIR DE DILLUNS DIA 23, I DURANT APROXIMADAMENT UN MES, LA DIPUTACIÓ DE TARRAGONA REALITZARÀ OBRES A L'AV. RIBERA I AV. PRIORAT PER POSAR VORERES I TRAMS DE VIANANTS ALS TRAMS ON NO N'HI HA I, MITJANÇANT LA SENYALITZACIÓ HORITZONTAL, ES REDUIRAN ELS CARRILS PER CREAR A UN DELS MARGES UNA ZONA D'APARCAMENTS. L'HORARI DE TREBALL SERÀ DE 8H A 19H I NO HI HAURÀ AFECTACIÓ A LA CARRETERA, TOT I QUE EN MOMENTS PUNTUALS POT HAVER INDICACIONS DE PAS ALTERNATIU. GRÀCIES PER LA VOSTRA PASCIÈNCIA I DISCULPEU LES MOLÈSTIES!
 • ACCÈS TALLAT20 May 2022, 11:32 am
  ES COMUNICA QUE A PARTIR DE DILLUNS I MENTRES DURIN LES OBRES D'ARRANJAMENT DE LA PART BAIXA DEL CARRER MAJOR, L’ACCÈS AL POBLE PEL C/ MAJOR QUEDARÀ TALLAT AL TRÀNSIT.
 • LA FOIG20 May 2022, 11:26 am
  La Foig comunica que està preparant un video relat amb petites entrevistes a nenes i dones de totes les edats del poble.Per a més informació, es prega a totes les interessades a venir el diumenge 22 de maig, de 12 a 13.30h a la Sala del Maig. Allà s'explicarà amb més detall en què consisteix el projecte i es podrà confirmar la participació d'aquelles que vulguin. Animem a totes les veïnes a donar la seva veu i compartir les seves vivències i opinions. Moltes gràcies a totes!
 • HORARI CONSULTORI MÈDIC20 May 2022, 8:33 am
  .
 • PUNT D'INFORMACIÓ RECOLLIDA PORTA A PORTA20 May 2022, 6:26 am
  Es recorda que avui divendres de 9:30h a 14:30h i de 17h a 19:30h, a la Plaça Catalunya hi haurà el punt d’informació i el lliurament de cubells per la recollida d’escombreries.Per poder recollir el kit, cal donar l’adreça completa del domicili, el nom complert i el DNI del contribuient de la taxa de residus.Si el titular contribuent de la taxa no pot anar a buscar el kit, pot agafar-lo una persona en nom seu. Aquesta persona que agafi el kit i no sigui el titular haurà d'identificar-se.